Jejak Warisan Jawi II

24 November 2006

Jamuan Eidul Fitri PSSCM 1427H

Program yang berlangsung pada 19 Nov 2006 di Laman Wisma MBSA, Shah Alam telah berjaya berjalan dengan baik dan dianggarkan kehadiran sekitar 400 orang ahli PSSCM dan keluarga daripada sekitar Lembah Klang, Perak, Pahang dan Negeri Sembilan termasuk ahli-ahli daripada IPT (UiTM, Politeknik Shah Alam, UniKL-MIAT dan lain-lain). Program ini telah dianjurkan bersama PSSCM Pusat dan PSSCM Cawangan Selangor serta Pasukan PSSCM-MBSA sempena Program Sambutan 21 Tahun Cekak Selangor.

Walaupun program bermula jam 3.00 petang, namun seawal jam 2.15 petang, seramai hampir 50 orang ahli telah memenuhi lokasi program. Menu istimewa jamuan ini ialah kambing panggang. Para hadirin tidak putus-putus berbaris untuk mendapatkan kambing panggang tersebut. Tidak ketinggalan juga menu lain yang berkonsepkan gerai-gerai ialah 8 gerai lain iaitu mee soto, rojak, char kuew tiaw, air cendul, kebab, ais kisar dan beberapa menu lain. Semua menu dan jamuan tiada berlebihan dan telah dihabiskan oleh para hadirin.

Lokasi yang dipilih amat menarik dengan berlatar belakang permandangan Masjid Negeri dan dikelilingi pokok-pokok bunga serta kemudahan tempat letak kereta yang luas. Para hadirin kelihatan amat ceria dan sibuk berbual mesra sesama ahli-ahli lebih lagi kepada mereka yang telah lama tidak bersua. Pada tahun ini program tidak dijalankan di Kelas Latihan begitu juga pada tahun lepas di mana program dibuat di Dewan Beringin, Gombak di Peringkat Pusat namun di peringkat Cawangan, program Eidul Fitri telah diadakan di Pusat Latihan Puchong pada Disember 2005.

Antara pimpinan Pusat yang hadir ialah Setiausaha Agung (Roslin Ali Omar), Ketua Penerangan : (Wan Azlan Wan Hussin) dan bekas Yang DiPertua Cawangan Selangor yang pertama (Mohd Zahir Yusoff) dan kedua (Abdul Rahman Abdul Hamid) turut hadir. Begitu juga Yang DiPertua Perak (Abdul Halim Saad) dan Setiausaha Perak (Roslizan Bin Ahmad Mahidin) turut memeriahkan majlis. Tidak ketinggalan juga wakil-wakil daripada Cawangan Pahang dan Negeri Sembilan.

Program selesai pada jam 6.00 petang dengan cuaca yang tenang walaupun hari-hari sebelumnya hujan turun pada setiap petang. Namun pada jam 7.00 petang, hujan mula turun setelah program selesai.

0 komentar: